
مدرن ترین انواع نورپردازی
انتخاب و طراحي نورپردازي ميتواند به اندازه انتخاب رنگ و مبلمان براي دكوراسيون مهم باشد. با استفاده خلاقانه از آن ميتوان ويژگيهاي مهم موجود در چيدمان را سايه روشن و برجسته ساخت و بر سبك دكوراسيون تاكيد كرد.
نورپردازي به طور كلي به چهار صورت انجام ميشود: نورپردازي كلي، تاكيدي، كاربردي و دكوراتيو. براي اجراي يك نورپردازي قابل كنترل، راحت و كاربردي، بايد استفاده از همه اين حالتها به صورت انفرادي يا تركيبي اولويتبندي شوند. اين كار بسيار ساده و آسان است، فقط كافيست از خود بپرسيد: “به چه چيزي نياز دارم و چه نوع نورپردازي ميتواند براي نياز من مناسب باشد؟”
انواع نورپردازی:
نورپردازي كلي:
اين نوع نورپردازي اصليترين حالت است كه به نورپردازي محيطي نيز معروف است و در حقيقت جايگزين نور طبيعي روز ميشود. اين نوع روشنايي ميتواند از طريق چراغهاي سقفي، ديواري، روميزي و لوسترها و همچنين تركيبي از سه نوع نورپردازي ديگر به وجود آيد.
نورپردازي كاربردي:
نورپردازي كاربردي يعني تامين نور كافي و مناسب براي انجام هر فعاليتي. فعاليتهايي كه در هر اتاق انجام ميدهيد را ارزيابي كنيد (مطالعه، آشپزي، كار با كامپيوتر و…) و براي هريك از آنها نورپردازي مناسبي را در نظر بگيريد. چراغهاي روميزي و آويزهاي سقفي، نمونههاي خوبي براي اين نوع نورپردازي هستند.
نورپردازي تاكيدي:
از نامش پيداست كه از اين نوع نورپردازي براي تاكيد بر حضور عنصري مهم و زيبا در دكوراسيون، مانند تابلوهاي هنري، مجسمهها و… و نيز براي ايجاد احساسي دراماتيك در فضا استفاده ميشود. اين نوع نورپردازي حتما بايد در كنار نورپردازي كلي و براي ارتقاء حال و هواي فضا به كار گرفته شود. نورپردازي شناور، نورهاي نقطهاي و نورپردازي خطي از انواع مهم اين نوع نورپردازي هستند كه ميتوانند به ايجاد سايه-روشن در دكوراسيون و جلب نظرها به سوي قسمتي خاص در چيدمان به شما كمك كنند.
نورپردازي دكوراتيو:
در اين نوع نورپردازي، ويژگيهاي فيزيكي چراغها به اندازه نوري كه از آنها منتشر ميشود اهميت دارد و ميتواند سبك دكوراسيون را تعريف كند. پس نورپردازي دكوراتيو، بيشتر داراي جنبه دكوراتيو است و به تعيين سبك دكوراسيون كمك ميكند.